Manifest

Avui divendres  11 de novembre s’ha presentat als mitjans de comunicació el manifest del Col·lectiu.

MANIFEST EN DEFENSA DE L’ESCOLA BRESSOL PÚBLICA I ELS SERVEIS COMPLEMENTARIS DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

L’inici del curs escolar 2011-2012 ha estat acompanyat d’un seguit de declaracions públiques del regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, on es manifesta la intenció de canviar el model de gestió de les escoles bressol públiques de la nostra ciutat, obrint la possibilitat a altres models de gestió, com l’externalització i les subvencions a les llars d’infants privades. Davant les incerteses que han creat aquestes declaracions pel futur de l’educació infantil, els i les professionals de les escoles bressol i serveis complementaris municipals VOLEM MANIFESTAR QUE:

1- L’educació, en una societat democràtica, a més de ser un dret recollit a totes les normatives vigents, és un recurs per construir una societat cohesionada i justa, i, per a fer-ho possible, l’educació pública ha de ser l’eix principal. Els primers anys de vida són fonamentals en el desenvolupament de les persones, i l’educació infantil és un dels millors camins per afavorir-lo. L’UNICEF proclama que les decisions que es prenen i les activitats que es realitzen en nom dels nens i nenes de la petita infància, influeixen no solament en la manera com els infants es desenvolupen sinó també en la manera com els països progressen. Invertir en una educació infantil de qualitat possibilita una societat més equilibrada i sostinguda que continuï estenent el seu benestar a la globalitat.
2- Les escoles bressol municipals tenen un llarg recorregut i actualment són un referent pedagògic en el món de l’educació infantil. Inicialment varen sorgir com a resposta social i aportació educativa en l’atenció als infants més petits, en un moment històric de notable incorporació de les dones al món del treball retribuït. Col•lectivament, hem anat construint un model municipal que concep un infant capaç, un model que atén la diversitat i les diferents realitats socials, i que vetlla per oferir escoles obertes amb la participació i el diàleg de les famílies. Les escoles bressol i els serveis complementaris ofereixen als nens i a les nenes de la ciutat, un conjunt d’atencions i experiències ajustades i riques per un creixement saludable físic, emocional, social i intel•lectual, compartint l’atenció amb les famílies, més enllà del seu poder adquisitiu.

3- Professionals, comunitat educativa i Administracions, malgrat els conflictes i les dificultats, durant més de trenta anys hem pogut fer palès que qualitat és coneixement i respecte per aquest cicle, és formació i innovació i, sobretot, dotació de recursos humans i econòmics per dur a terme el projecte d’educació del 0-3 com a primer cicle de l’educació infantil dins l’estructura del sistema educatiu. Ara, continuem treballant i mantenint el compromís diari per oferir una educació de qualitat als infants de Barcelona. En aquest moment, quan s’està prioritzant la rendibilitat econòmica per davant dels projectes educatius, rebutgem l’atreviment d’intentar desmuntar el model existent, fruit d’anys de treball i que ja forma part del patrimoni de la ciutat.

Per tot el que hem esmentat i sobretot, en defensa dels drets de l’infant a una educació de qualitat, RECLAMEM A L’ADMINISTRACIÓ MILLORAR I EXTENDRE LA XARXA D’ESCOLES BRESSOL I SERVEIS COMPLEMENTARIS PÚBLICS I REBUTGEM QUALSEVOL FORMA DE PRIVATITZACIÓ I EXTERNALITZACIÓ.

PER UNA ESCOLA PÚBLICA I DE QUALITAT,
EL 0-3 HI ÉS!

Barcelona, Novembre de 2011

Descarrega’t el manifest

Graella signatures

11 pensaments sobre “Manifest

  1. L’equip de l’USEB, està d’acord amb aquest manifest i teniu el nostre recolzament.
    Hem vist la vostra feina, sabem el que significa i això no es pot deixar perdre. La vostra professionalitat i dedicació és una de les més valuoses pel desenvolupament dels infants i de la societat i desgraciadament una de les menys reconegudes.
    Còia Blanchar
    Neus Cabeceran
    Inés Villén

  2. Ahir vaig assistir a la roda de premsa hi havia pocs companys i pocs mitjans de comunicació. Espero que la gent no s´hagi cremat ja!
    Pel que fa als mitjans he vist que hem sortit a l´Ara i a al Punt digital, però res al telenotícies de BTV.
    Gràcies als nostres companys Iván, Lucía, Eva i Angela.

    • Primer de tot GRACIES a les companyes de Vila Joana pel seu suport i pel reconèixement de la nostre feina.

      A la Roda de prensa hi havien els seguents mitjants: Una agéncia ( no recordo quina si algú ho recorda ens ho diu), , estava Catalunya radio,,El Pais,El Periódico, BTV i La Com radio.
      Ttinc constància que dissabte va sortir escrit a L’Ara i al Periódico (es la nota que mes em va agradar).
      Per internet ho vaig veure també al País digital.
      Francament no trobo que anés tan malamaent.
      El que fa referència a la convocatòria d’anar a les 13h. a la roda, no era tan fàcil deixar les escoles i baixar a la 1 del migdia.
      Per a mi va anar be i ens podem felicitar .
      No vaig poder estar a la darrera assamblea però crec que tenim un primer objectiu aconseguit: posicionar-nos a través dels mitjants a l’intent d’agressió del nostra model barcelona d’escoles bressol per part del nou Alcalda i Regidor. Ens hem posicionat ara hem de marcar-nos el seguent objectiu:
      buscar aliats. Primer de tot les famílies de les escoles i pot ser també les que han passat per les nostres escoles i ens conèixen. Tenim escoles de primària ( com diu una companya ) que la majoria dels nostres infants van a ellas per tant seria fàcil posar-nos en contacte. Després estan els ICES ( hi han companyes que hi colaboren), estant els institus i universitats que ens envien alimnes en pràctica …etc…
      El dia de la Roda de prensa es va quedar de fer una assambles el dilluns 28 a l’IMEB
      allà podem debatre i fer confluir les nostres propostes.

      El que ens proposem no es fàcil però crec que anem ben encaminades. Unin forces idees i repectant TOTES les sensibilitats del colectiu podem passar a l’acció per defensar SERVEIS DE QUALITAT PER LA PETITA INFÀNCIA. Alhora també experimentem com un colectiu de persones , de ciutadanes ens dotem de mecanismes de participació ,de presa de decions i d’ejecució d’accions i activitats.
      Per a mi això vol dir exerci els nostres drets en democràcia que també es la nostra responsabilitat si volem que les coses es facin comptant amb nosaltres, no delegan ni la veu ni només el vot ,estant en actiu!!

      A part de tot això crec que també ens aniria fer una trobada desentesa per pasar-ho be plegades!! Potser anar al teatre que ens faciliten els sindicats a millor preu, o anar a berenar un dissabte a la tarda al parc de la Ciutadella coca amb xocolata, o un vermout de patates i olives o , o… o… que ens ajudin a conèixens i a intercanviar idees.
      EL 03 Hi ES !! i les seves mestres també!!
      Que passeu un bon diumenge.ÀngelsRabadà

  3. Hola!
    a la Vanguardia va sortir també dissabte una petita ressenya a les pàgines interiors.
    Penso que estaria molt bé fer un recull i penjar-lo al blog (tant els enllaços com les notícies escanejades). També vaig sentir que en parlàven a Com ràdio i a Catalunya ràdio. Intentaré buscar els talls i fer-los arribar.
    Ànims que això rutlla!

    • A la pestanya d’articles i notícies ja hi ha cosetes penjades!!! Per si voleu donar-hi un cop d’ull està el recull de notícies al diaris (Ara, EL Punt-Avui, El País, la malla) i el link de Catalunya Ràdio…

  4. L’AMPA de l’EBM El Fil reunida en assemblea ordinària divendres 18 de novembre, va decidir donar suport a la PLataforna Escoles Bressol Indignades i estem pendent de que feu noves accions per poder mobilitzar les famílies.

  5. Retroenllaç: En defensa de les escoles bressol públiques municipals: 8/2/2012 18h. Pl Sant Jaume | Cultura precària 2.0

  6. Com és que a la Plataforma ja estan recollint signatures i adhesions al seu manifest via internet i el seu bloc, i al bloc del Col·lectiu encara estem amb graelles?

    Podrien compartir els coneixements i engegar la signatura digital al manifest del Col·lectiu també no? De fet es van buscar voluntaris per engegar-ho en alguna assemblea i no va sortir ningú. Aquest “algú” de la Plataforma podria engegar també el manifest digital del Col·lectiu…

    Home!

  7. Des de l’escola Sagrada Família de Caldes d’Estrac, us volem animar i felicitar per les actuacions que esteu fent a Barcelona. Molt de suport i coratge. Teniu el suport i l’admiració de molts companys i companyes educadors/es. Salut!

Deixa un comentari