Trobades pedagògiques

INICIEM LES TROBADES PEDAGÒGIQUES D’AQUEST CURS!
La primera serà el 28 d’octubre a l’EBM Valldaura on vindrà en Saturnino de la Torre a parlar-nos sobre Creativitat i escoles creatives.

Ens trobarem per a compartir i debatre de 18 a 20h.

Si us plau, preguem que ens confirmeu l’assistència al correu: trobadespedagogiques@gmail.com

També volem seguir compartint projectes propis de cada escola pel que us demanem que us poseu en contacte amb nosaltres a través del correu detrobadespedagogiques@gmail.com per a oferir-vos com a escoles anfitriones per a realitzar les trobades i per a parlar-nos sobre projectes específics de la vostra escola que volgueu compartir.

Moltes gràcies!

Comissió de trobades pedagògiques

 
Aquí us deixem tota la informació sobre les trobades d’aquest curs 2013-2014 i sobre en Saturnino de la Torre.

II Trobades pedagògiques

Una vegada començat el curs iniciem les segones trobades pedagògiques de les escoles bressol indignades.  Com ja sabeu les dificultats per fer funcionar una pedagogia de qualitat són moltes en el dia a dia i ja hem pogut comprovar que la qualitat de l’atenció dels infants ha baixat, encara que nosaltres fem tot el que podem i més per fer pedagogia i atendre els nens i les nenes. Tenim una dificultat afegida: que les famílies noves només coneixen aquest nou model i volen que funcioni per poder deixar els infants a les escoles. S’entén perfectament, però tampoc no podem dir que la qualitat és la mateixa, perquè els infants es mereixen una educació pública i de qualitat, però qualitat de veritat, segons les seves necessitats i no segons uns criteris d’optimització de recursos i reducció de despeses. Nosaltres, no obstant, no ens volem resignar. Volem continuar reclamant que es posi èmfasi en la qualitat i no en la quantitat. Seguim buscant maneres d’innovar les escoles, d’aprofundir en els valors i les maneres de millorar la pràctica. I seguim buscant maneres de mantenir el contacte entre nosaltres, compartir el millor que fem i conscienciar-nos sobre les necessitats reals dels  infants i de les famílies del nostre món actual.

 Proposem  7 trobades mensuals alternant l’últim dilluns i dimarts del mes. Com l’any passat farem les trobades a diferents escoles per afavorir l’intercanvi d’experiències entre nosaltres. Per això us demanem que ens feu arribar propostes d‘escoles amfitriones.

Les trobades seran un conjunt de debats, xerrades i exposicions de projectes d’escoles. Us animem a que ens envieu propostes.

Alguns dels temes que tractarem seran la creativitat, les emocions, l’educació viva, els espais familiars etc. més tot allò que ens proposeu.

Calendari:

 Dilluns  : 28/10, 27/1, 24/3, 26/5

Dimarts:  26/11, 25/2 , 29/4

Horari: 18 – 20h.

Lloc: cada trobada a una escola. 1a trobada 28 d’octubre a l’EBM Valldaura: La creativitat amb Saturnino de la Torre

 Període de presentació de propostes: fins  el 28 d’octubre (1ª trobada)

Correu: trobadespedagogiques@gmail.com

1a TROBADA PEDAGÒGICA CURS 2013-2014

28 d’octubre a les 18h a EBM Valldaura

SATURNINO DE LA TORRE: Creativitat i escoles creatives

Saturnino de la Torre va començar sent professor de primària i batxillerat fins que va entendre que a qui havia de formar era al professorat. Ha sigut coordinador del Grup d’Investigació i Assessorament Didàctic, promotor de la Xarxa Internacional de Creativitat i va presidir l’Associació per a la Creativitat. Tota la seva vida ha girat entorn a la innovació educativa, la creativitat i la seva estimulació, amb més de quaranta títols publicats. “Educar es treure el millor de cada persona”, assegura. Per a ell, mai és tard per a aprendre a viure i relacionar-se, per això impulsa el III Fòrum  Internacional Innovació i Creativitat. L’adversitat com a oportunitat  (traduït de sidtransdisciplina@yahoo.es).

Actualment Saturnino està treballant per a realitzar el IV Fòrum internacional sobre la creativitat i investiga sobre instruments per reconèixer i valorar escoles creatives . Treballa des de l’ICE de la Universitat de Barcelona.

Mes informació:  http://www.lavanguardia.com/lacontra/20110304/54122411029/cuando-a-una-persona-se-la-reconoce-crece.html#ixzz2iAJxHBTc

Us esperem a totes! Si us plau, ens aniria molt bé que ens confirméssiu la vostra participació enviant un correu a: trobadespedagogiques@gmail.com

També us recordem que les trobades les fem entre totes i que esperem propostes d’escoles amfitriones per a realitzar les trobades i per a parlar de projectes propis que vulgueu compartir amb la resta.

 

Resums d’algunes trobades del curs 2012-2013

Primera sessió, dilluns 29 d’octubre.  Breu resum –Can Dragó

Segona sessió, dilluns 19 de novembre. Breu resum –Quatre Torres

Tercera sessió, dilluns 28 de gener. Breu resum -Carabassa

 

4 pensaments sobre “Trobades pedagògiques

  1. Saber que no estàs sola, que compartim emocions, sentiments, compartir neguits, buscar-hi solucions..
    Les escoles bressol les construïm nosaltres, famílies, infants i educadores/rs.

    Gràcies bressolindignades.

  2. Retroenllaç: TROBADA PEDAGÒGICA | Escoles Bressol Indignades

  3. esta molt i molt bé comencçar de nou aquestes trobades! Continuem en lluita però no hem d’oblidar que és molt important continuar creixent com a mestres ( així també ho fem com a persones). La qualitat passa per aquí!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s