UNA HORA MENYS DE CUINA

En aquest mes de setembre, un cop  començat el curs amb els infants i famílies  ens  hem assabentat  que a les nostres companyes de cuina de l’empresa Aramark el hi han reduït una hora diària el mes de setembre, argumentant que no hi ha infants per berenar. Si aquesta circumstància persisteix  en el mes d’octubre, també serà probable que es faci aquest descompte i també pot passar el mateix en el mes de juliol de 2107.

Com a Escoles Bressol Indignades volem manifestar el nostre total desacord per aquesta mesura  i demanem que es retorni l’horari habitual, pel bon  funcionament de la cuina i per l’organització de les necessitats dels infants. També volem manifestar la nostra indignació de la forma com s’ha comunicat la notícia ja que s’ha fet d’un forma improvisada,  a vegades amb intimidació i sense donar temps a fer cap tipus de reclamació per la via sindical o personal.

Els argument que s’han exposat ens assemblen totalment injustificats:

  • No tenim notícia que aquesta mesura s’hagi generalitzat i aplicat en altres moments i ens sorprèn que s’hagi fet d’una forma tan intempestiva i arbitrària, argüint raons que estan fora de lloc donat les necessitats organitzatives de l’escola i les pròpies dels infants.
  • En el mes de setembre, el mateix IMEB preveu que és un temps sensible pel període d’adaptació per aquest motiu incrementen hores dels mestres de suport. A la cuina passa el mateix: en el mes de setembre especialment, octubre i, en general, tots els temps dels infants a l’escola,  els menús i necessitats de les nenes i els nens són molt diverses i específiques, cosa que hauria de preveure’s i, fins i tot,  augmentant les hores que actualment es disposen.
  • Com és sabut, la cuina forma part de l’escola i es sap greu que a les escoles afectades no s’hagin assabentat ni hagin pogut tenir temps poder valorar aquesta mesura, tant fora de lloc. En general, la informació és escassa.
  • Estem en total desacord amb la privatització i les retallades que s’apliquen a les escoles i a l’educació i encara més quan a les companyes/nys els hi han retallat hores i, en conseqüència, se’ls rebaixa un sou ja prou minso.
  • Com a Escoles Bressol Indignades estem en contra de les privatitzacions i lluitem perquè a l’escola bressol no hi hagi empreses externes, de cuina , neteja i suport. Ens cal i volem una veritable escola bressol pública.
  • Estem en contra dels concursos i les privatitzacions i del sistema de licitacions i plecs de condicions. Estem convençuts i convençudes que també l’IMEB te responsabilitat plena i no hauria de permetre que passin aquestes situacions, alhora que caldria exigir com a condició indispensable en els plecs la clàusula de les bones condicions laborals envers als treballadors i les treballadores d’aquestes empreses.

Posem en coneixement de les AFAS, la direcció de l’IMEB i els representants sindicals aquest fet i el nostre desacord i demanem que aquesta mesura sigui anul·lada, es torni a restablir l’horari habitual i es renegociïn les licitacions i els plecs dels concursos.

I demanem al Departament d’Infantil de l’Institut Municipal d’Educació, les explicacions pertinents a les escoles afectades i el posterior seguiment que es reverteixi aquesta mesura.

En aquests moments, volem expressar el nostre suport a les companyes i companys de cuina

Barcelona,  setembre 2016

ESCOLES BRESSOL INDIGNADES

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s