Un curs de victòries

Companyes i companys,
s’acaba el curs i arriben uns dies de merescut descans, de prendre’ns temps per a nosaltres, de no fer res o fer de tot, de viatjar, de renovar forces i carregar energia.
Durant aquest curs el compromís de Bressolindignades ha continuat sent treballar per tal d’aconseguir les condicions òptimes que necessiten les escoles bressol. Un compromís que portem mantenint des de la implantació de les mesures amb l’anterior govern, i que ara, amb un nou consistori comença a veure els seus fruits.
Després de tot aquest temps de treball, de lluita, de reivindicar els drets de l’infant a unes condicions òptimes dins les escoles bressol, de reivindicar la creació de nous espais familiars per atendre altres necessitats familiars, d’exigir el compliment de les promeses electorals….avui, per fi, podem felicitar-nos per haver aconseguit recuperar tres escoles bressol de la gestió externa, mantenint així una xarxa d’escoles bressol públiques a la ciutat de Barcelona.
I tal i com s’ha fet arribar aquesta setmana a les escoles a través del Comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba i la Tinent d’alcalde, Laia Ortiz; i del Departament d’Infantil de l’IMEB, el proper setembre tornarem a tenir la 1/2 hora de suport per a l’estona del migdia.
Una altra victòria que és fruit de la persistència, de la lluita, de l’anar plegades i plegats carregats d’arguments pedagògics. Ara bé, no ens conformem amb això!
Bressolindignades també es ressenteix i es desgasta amb el temps, però no perd mai l’espurna que torna a encendre el foc, i per això seguirem lluitant! Perquè encara tenim moltes coses per aconseguir, perquè encara hi ha massa infants a les escoles, perquè portem massa temps veient com es demana un esforç massa gran a infants petits, perquè no volem aquestes condicions, perquè tenim els arguments pedagògics i la raó, i perquè ELLS van prometre rebaixar les ràtios.
Hem apretat perquè en aquesta nova matriculació ja s’hagués començat a reduir l’oferta, aquesta ha estat la nostra proposta. Una reducció progressiva de l’oferta mentre paral·lelament es van obrint escoles. En l’escrit rebut aquesta setmana per part del Comissionat, deixen molt clar que “la millora de les ràtios serà un tema central de preocupació política”. Això ens desconcerta perquè obre una porta en el temps que es preveu llarga, i de temps ja no en tenim més! El nou govern municipal va signar el document Compromís amb i per a la petita infància on es parla de ràtios i d’un model educatiu, per tant, cal concretar senyors!
Tenim el recolzament de la Síndica de Greuges i la seva recomanació de rebaixar les ràtios https://escolesbressolindignades.wordpress.com/2016/06/15/la-sindica-de-barcelona-ens-dona-la-rao/ per tant, cal concretar, senyors!
Bressolindignades agafarem un merescut descans però atents a qualsevol canvi, o informació que afecti els serveis per a la petita infància de la ciutat de Barcelona, i de fet de l’educació 0-3 de Catalunya,  i al setembre amb les forces renovades tornarem a reivindicar l’acompliment d’una promesa, d’un compromís que sembla no concretar-se.
No volem, i no voleu acostumar-vos a aquest model que tenim. Volem millorar-lo!
Bones i merescudes vacances!
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s