Concentració 2 de Maig

L’anunci del retorn a la gestió pública de l’Escola Bressol Enxaneta, de l’Escola Bressol Caspolino i de l’Escola Bressol Patufet de Navas, privatitzades per l’anterior govern de l’alcalde Trias,  ha estat una altra notícia ben celebrada però, a la vegada,  ens genera una situació agredolça i de difícil resolució.

Com a col·lectiu que portem anys defensant l’educació pública i de qualitat, celebrem que per fi s’hagi aconseguit retornar tres escoles a la xarxa pública. Una lluita en la que famílies que havien optat per aquelles escoles encara en construcció, es van implicar, perquè la seva opció era la pública.

Aquesta celebració però, també té un regust agredolç. Per una banda la incertesa de saber què passarà amb els equips que estan tirant endavant un projecte, i per l’altra, la incertesa d’un col·lectiu d’educadores interines que porten temps en una llista esperant trobar un espai en una escola.

Les famílies d’aquestes tres escoles també es troben en la difícil situació de veure com un model que coneixen, canvia, sense saber, si també ho faran els equips que durant aquests anys han acompanyat els seus fills i filles. Una incertesa i un dol que també van haver de passar les famílies de les 95 escoles, quan l’antic regidor Gerard Ardanuy, va decidir implantar l’augment de ràtios, la retallada de les hores de suport educatiu, i la privatització de les tres escoles bressol.

No ens pertoca a nosaltres trobar la solució. Això és responsabilitat de l’Ajuntament. I segurament la solució no serà satisfactòria per tothom. Lamentem que la gestió de l’anterior govern municipal, ens hagi col·locat en aquesta difícil situació.

Però sobretot lamentaríem que, un cop més, els infants fossin els més grans perjudicats.

Adjuntem la convocatòria que ha fet la comissió d’interines:

“El personal de les escoles bressol municipals ens estem mobilitzant per demanar que al tornar a la xarxa pública les 3 escoles de gestió privada de l’anterior Ajuntament, se segueixin els procediments legals de gestió de plantilles.

Per treballar a les escoles bressol municipals s’han de seguir uns procediments. A l’intentar que tot el personal actual de les empreses privades que les gestionen es quedin amb una plaça fixa (com sembla ser que vol fer l’Ajuntament) se’ls estan saltant.

Hem intentat comunicar el nostre malestar al comissionat d’educació, però de moment no hem tingut resposta.

Des de la comissió creada per poder defensar els nostres drets i fer-nos escoltar en aquest procés, estem intentant comunicar-nos amb diferents mitjans per poder expressar el nostre malestar al respecte.

El proper dilluns dia 2 de maig a les 18:30h farem una concentració a la plaça Sant Jaume. El personal de la borsa de treball de l’IMEB hi assistirem amb una samarreta blanca, tot indicant el nostre número de la borsa (via legal de gestió de plantilles de l’IMEB).

Ens agradaria fer sentir la nostra veu i que arribés al màxim de mitjans possibles per tal d’impedir aquesta injustícia.

Moltes gràcies!”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s