Conte del Patufet i l’educació pública de la petita infància

Aquesta és la història d’una comunitat que defensa l’educació de la petita infància, i qui són aquesta comunitat?

Doncs som nosaltres, tot de persones que tenim cura dels més petits i petites, persones que netegem les escoles, que fem els menjars, que acompanyem durant l’estona del dinar i la migdiada, mestres, directores, famílies i fins i tot nens i nenes.

I tooooootes aquestes persones anem molt ben acompanyades d’un Patufet moooooolt gran. IMG-20130216-WA0023

I com és que és tan gran? Doncs per que ha de defensar els espais educatius i d’acompanyament dels infants de 0 a 3 anys ja que tenim un problema moooooolt gran.

El nostre problema és que hi ha uns senyors i unes senyores, que es diuen polítics i tècniques, que estan a uns despatxos, un despatxos que es diuen IMEB i Ajuntament i que són els que diuen quines coses s’han de fer als espais dels petits. Però sembla que quan ho fan no pensen gaire en els infants, nooooooo, més aviat pensen en els diners, en allò que els hi convé a ells o als seus amics.

Davant d’això ja fa massa temps que les persones que formem la comunitat educativa els hi estem dient: que nooooooooo, que si trèieu hores de neteja no dona temps a cuidar les escoles com els infants es mereixen, que nooooooo que si hi ha més infants i menys educadores de ben segur hi haurà menys mirades, menys abraçades, que nooooooooo, que si gestionen les empreses abans hauran de quadrar números que necessitats dels infants, que nooooooo… que això no pot ser!

I hem sortit al carrer, en manifestacions, festes, tancades, cassolades, hem recollit signatures, hem fet fins i tot una vaga i una ICP i sempre cantant: “Patim, patam, patum, homes i dones del despatx; patim, patam, patum no trepitgeu el 0-3!”.

Però aquest senyors i senyores no ens han fet gens de cas, sembla que no els hi funcionen els ulls, per que no veuen res, ni les orelles, per que no senten res, fins i tot sembla que no els hi funcionen els cors per que no poden creure en això que diuen!

És per això que totes nosaltres, les qui estem dins de les escoles bressol, dels espais ja tenim un fill i dels espais familiars: les famílies, les companyes de neteja, les cuineres, les educadores de suport, les interines, les funcionàries, les directores ens hem anat trobant per a dir la nostra. Juntes hem llegit, debatut, pensat i repensat fins a arribar a escriure un conte del que n’estem molt orgulloses per que creiem que hi diu els que els nens i les nenes es mereixen. Aquest conte es diu COMPROMÍS AMB I PER A LA PETITA INFÀNCIA FEBRER_2015 i el seu resum és el Decaleg que també el podeu conèixer en imatges (a l’entrada anterior) i en el següent video.

I seguim i seguirem cantant, voltant i lluitant amb el nostre Patufet per que EL 0-3 HI ÉS!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s