EL 0-3 A LES ELECCIONS MUNICIPALS. ARA ÉS EL MOMENT DEL CANVI

Des de l´any 2011 en que el Sr Xavier Trias va ocupar l´alcaldia de l´Ajuntament de Barcelona i va posar com a regidor d´educació el Sr. Gerard Ardanuy, les escoles bressol han patit una series de retallades com mai en la seva historia.

Immediatament  després d’ ocupar el càrrec va imposar una sèrie de mesures  a les escoles dels més petits que consistien en: ampliació de ràtios, menys hores de suport i la privatització a partir de aquell moment de totes les escoles de nova creació.

El col·lectiu de les escoles que agrupa educadors/es ,espais familiars, famílies, cuina, neteja, suport van fer un seguit de mobilitzacions, però no vàrem aconseguir canviar pràcticament res.

El que sí que es va aconseguir  va  ser  que un grup de gent d´aquest col·lectiu no deixéssim de denunciar que la política de privatització de l’Ajuntament del Sr. Trias no respon a problemes econòmics,  doncs com molt bé ell recorda fent ostentació, Barcelona no té problemes de liquiditat i, per tant,  la seva política de retallades en educació respon a polítiques neoliberals, que com molt bé explica l’historiador Josep Fontana “ cal privatitzar la sanitat per a fer molts diners i l´educació per tenir-hi el control ideològic”.

Ara estem a les portes d´unes noves eleccions municipals i ,com a col·lectiu,  creiem que és una  oportunitat única de seguir defensant aquesta etapa tan important com és l’educació dels infants de 0 a 3 anys.

Estem molt il·lusionats en que ara sí podrem obrir les finestres del consistori i podrem canviar moltes d´aquelles coses que no ens agraden d´aquesta vella política i que nous aires faran que els infants de 0 a 3 anys i les seves famílies vegin respectats els seus drets com a ciutadans.

Com a col·lectiu estem elaborant un llibre groc que volem presentar molt aviat en el qual expliquem quines són les coses que cal fer per a millorar l´educació dels infants de 0 a 3 anys, i esperem que tots els partits i coalicions que  han  mostrat sensibilitat vers aquesta etapa, i que  es  presenten aquest proper mes de maig l’ afegeixin  en el seu programa.

Ens agradaria molt que tothom que vulgui participar en aquesta proposta tan apassionant  ens ho fes saber i per això us convoquem a les properes trobades.

FULL DE RUTA:

  • Dimarts 20 de gener: elaboració del document, donar-li forma, contextualitzar-lo i síntesis. EBM Bellmunt a les 18h.
  • Dimecres 21 de gener. Trobada de la Comissió d’accions.  Tradicionàrius (Gràcia),  18h.
  • Divendres 23 de gener.  Trobada de la comissió de comunicació, per tractar tot el tema de les Xarxes socials. EBM Les Quatre Torres a les 18h.
  • Dissabte 31 de gener Jornada de reflexió. Una jornada on es presentarà el document- proposta i que podrà ser debatut entre totes, per tal d’acabar amb un document únic, per posar-nos en marxa  i  trobar-nos amb els partits polítics. Lloc: Can Batlló (quan s’apropi la data enviarem informació més concreta).

Perquè l´educació és un dret!    El 0-3 HI ÉS!

* Les comissions són obertes i us hi podeu afegir en qualsevol moment. Ara tenim l’oportunitat de reclamar unes condicions de qualitat per a la petita infància i d’aturar la privatització de les escoles bressol. Més gent, més força!*

IMPORTANT TROBADA PEDAGÒGICA:

Per la intensitat del treball amb el llibre groc i la trobada de reflexió del dissabte 31 de gener la propera trobada pedagògica del dia 27 de gener QUEDA CANCEL.ADA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s