INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR (ILP)

Benvolguda, benvolgut,

Ara fa un any des de l’Assemblea Groga es va llençar la proposta de plantejar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una novaLlei del Sistema Educatiu de Catalunya que ens ajudés a revertir les retallades i privatitzacions de l’educació a pública, així com a plantejar un nou model educatiu.  Un nou model nascut de la concepció integral de l’educació des de bressol a universitat, pública, democràtica, laica, coeducadora, inclusiva, universal, i en català.

 

Doncs bé aquesta proposta va anar creixent i enriquint-se amb aportacions de moltes persones i col·lectius, realitzades en assemblees obertes, fins a assolir el redactat actual. El passat 25 de juny, la Comissió Promotora, conformada per 60 persones d’àmbits educatius i socials molts diversos, van presentar la proposta a la Mesa del Parlament i aquest la va acceptar a tràmit, donant llum verda al procés.

 

En aquest procés hem de ser moltes i molts i per això us escrivim, des del grup promotor de la ILP, per demanar-vosque us adheriu i doneu suport a aquesta iniciativa. Podeu trobar tota la informació a la nostra pàgina web.”http://ilpeducacio.cat/”. Igualment us enviem el resum de la proposta de llei i les persones que formem part de la Comissió Promotora.

El suport que us demanem consisteix en fer-ne difusió, buscar persones que vulguin fer de fedatàries, organitzar actes (nosaltres podem venir a explicar la ILP) i, sobretot, recollir signatures.

En concret, us demanem que, en el termini més ràpid possible, ens envieu la llista de les persones de la vostra organització, (grup, plataforma, assemblea, sindicat, partit…)  i/o del vostre entorn, que estan disposades a fer de FEDATÀRIES  de la ILP.

Les persones fedatàries són les responsables dels plecs de signatures. La seva tasca consisteix en:

1) Abans de començar la recollida de signatures han d’anar al Parlament a signar. El dia i l’ hora ho decideix el Parlament i és obligatori anar-hi i signar per poder exercir de fedatària.

2) Són les persones que reben els plecs de signatures i que els recullen i els entreguen a la comissió de fedatàries del grup promotor.

3)  Les persones fedatàries no han de recollir totes les signatures “en persona”, sinó que poden repartir els plecs entre companyes i companys, però un cop emplenats, els han de recollir i signar-los donant fe que les signatures són reals.

4) Han d’entregar els plecs signats a la Comissió. Un cop recollits tots els plecs signats és quan s’entreguen junts al Parlament.

Ens fa falta, doncs, que ens envieu les dades de les persones que estan disposades a fer aquesta tasca:

NOM I COGNOMS

NIF

ADREÇA postal:

MAIL o telèfon de contacte, per poder avisar-los de quan han d’anar al Parlament a signar.

Aquesta llista l’hauríem de tenir, com a màxim, a finals de setembre, per tal de poder presentar-la al Parlament i que faci la convocatòria per anar a signar. Penseu que fins que no tinguem les persones fedatàries no podem començar la recollida de signatures.

A més de les fedatàries, us animem també a convocar actes i muntar taules en la vostra localitat, barri, escola, institut, universitat, centre de treball, centre social, etc. per tal de recollir el màxim de signatures possibles.

Informar-vos també, que quan tot estigui llest farem un Acte públic de presentació de la ILP en el que comptem ja amb la vostra participació.

I, finalment, dir-vos que estem totes i tots ben il·lusionats amb aquesta ILP i creiem que és molt important per poder revertir la situació en què es troba la nostra educació pública. Continuem dient NO, alt i fort, a la LOMCE, la LEC, el Pla Bolonya i la privatització de les escoles bressol i, a la vegada, en aquests moments on el debat sobre un nou país és sobre la taula,afirmem que sense un nou model educatiu aquest no serà possible.JUNTES PODREM.

Aquí teniu l’enllaç al text íntegre de la ILP.

També ens podeu seguir al Facebook i al Twitter @ilpeducacio

 

Molt cordialment,

Grup promotor ILP educació

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s