ACAMPADA INTERINA #30ABRIL

30ABRILL’assemblea d’interines, ens ha fet arribar aquesta carta:

La recent aprovació del Decret de Plantilles, sense comptar amb l’opinió de la comunitat educativa i amb ABSOLUTAMENT CAP sindicat representant a les meses de negociació a favor ha estat el darrer pas en el procés de desmantellament de l’educació pública catalana. Un procés que es va iniciar amb el Pacte Nacional per l’Educació del 2006 i l’aprovació de la LEC l’any 2009 (una llei àmpliament rebutjada des de la seva coneixença fins avui).

Estem encara als inicis d’enfonsament de l’escola pública per part del Govern de la Generalitat però, si aquest decret s’aplica sense cap tipus de resistència, protesta o lluita per part del conjunt del professorat, sigui substitut, interí, funcionari propietari provisinal o definitiu (perquè aquest decret ens afecta a TOTHOM) podem ben dir que l’educació pública catalana, en quant a gestió interna democràtica, és morta.

INFORMACIÓ RELLEVANT SOBRE EL DECRET: No ens equivoquem: aquest no és un decret en contra del professorat interí. És un atac i agressió contra la democràcia als centres, la transparència i l’objectivitat en els processos de selecció del professorat. Aquest decret ens condueix a un sistema de funcionament gerencial privat que, prenent referència els estudis que hi ha sobre els models anglosaxons (d’on neix aquest decret) només s’ha demostrat que ha descohesionat els claustres, ha augmentat la competitivitat entres els docents i s’ha augmentat la fractura social generant una dualització de classes fortament marcada i obviant el principi d’equitat a la vegada que posa més dificultats a l’alumnat amb risc d’exclusió social a sortir de les seves cruels realitats. Ara per ara no existeix cap estudi que demostri que l’aplicació d’aquest model (en els països on s’ha aplicat) hagi tingut millora de funcionament ni de resultat ans al contrari, com comentàvem.

Per fer palesa la nostra protesta i no acceptació d’aquesta darrera mostra de prepotència de la Consellera Rigau i del Departament d’Ensenyament us convoquem el proper dia 30 d’abril, a les 19:00 hores, a la Plaça de Sant Jaume. Allà farem una concentració, una assemblea oberta i una acampada per mostrar que no acceptem la degradació sense límits de la tasca docent i de l’educació pública del nostre país.

Us demanem, si us plau, que participeu activament d’aquesta lluita per a assolir una victòria col·lectiva. Us demanem ajuda en la difusió: reenvieu aquest correu als vostres contactes, pengeu aquest cartell as vostres claustres i llocs amb visibilitat per a cridar l’atenció del màxim de professorat i compartiu l’esdeventiment (https://www.facebook.com/events/230662107126942) A la xarxa social FACEBOOK. 

DIMECRES 30 D’ABRIL – ACAMPADA INTERINA

(extensiva a tots i totes les docents)

 19:00h a la PLAÇA SANT JAUME

(recordeu que 1 de maig és festiu i també el nostre dia)

ACAMPADA INTERINA

(concentració reivindicativa, assemblea oberta, acampada, actuacions culturals i… 1 de maig)

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s