20N, Dia Universal de la Infància

El 20 de novembre és el Dia  Universal de la Infància, un dia on tot el món , promou el benestar i els drets dels nens i nenes. La proposta de crear aquest dia va ser recomanada per l’Assemblea General de les Nacions Unides arran de la Declaració sobre els Drets del Nen  l’any 1959 i la Convenció sobre els Drets del Nen l’any 1989.

Ja han transcorregut més de 20 anys des que es va aprovar aquesta  Convenció i la gran majoria de països ja l’han ratificat, convertint-se així en l’instrument de Drets Humans més àmpliament recolzat per la humanitat i la Comunitat Internacional. A partir d’aquesta declaració la infància deixa de ser considerada com a objecte de protecció i passa a ser un subjecte de ple dret. Un enfocament de desenvolupament basat en els drets de la infància contribueix a que es produeixin les transformacions socials, econòmiques i jurídiques necessàries per fer del món un lloc més just i habitable.

Des del nostre col·lectiu, volem destacar aquest any alguns dels drets dels infants que creiem molt importants i que l’administració no ens permet practicar-lo dignament, així ens podem afegir a la celebració que ja fan algunes escoles bressols municipals per difondre i  defensar les necessitats dels infants.

Dret a ser infant,  dret a la intimitat, dret a ser feliç, dret al benestar …

img182img186img193img192

Dret al benestar: “El contacte físic és indispensable per el bon desenvolupament dels infants petits, per què és una demostració d’amor, d’atenció i de tendresa. Anar a coll i seure a la falda no malcria. És una necessitat vital per l’infant.”

Des del nostre col·lectiu, és ben sabut que les criatures necessiten un acompanyament, un bon tracte per què els primers anys de vida són els més importants pel seu desenvolupament i així en el futur podran ser persones lliures i amb ple drets. Lamentablement encara queda molta feina per fer  ja que se segueixen violant diàriament els drets de milions de nens i nenes en tots els països del món, així es reflecteix en algunes xifres:

  • 1 de cada 4 nens i nenes viu en condicions d’extrema pobresa, en famílies amb ingressos menors a 1 euro diari.
  • 1 de cada 12 nens i nenes mor abans de complir els 5 anys.
  • Més de 120 milions de nenes i nens en edat escolar no assisteixen a l’escola, majoritàriament nenes.
  • Cada minut, un/a nen/a mor per una malaltia vinculada a la SIDA. Actualment hi ha 15 milions de nens i nenes que han perdut els seus progenitors a causa de la SIDA.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s