DESOBEDIÈNCIA, SERVEIS MÍNIMS I DIRECCIONS

Compartim un text que ens ha fet arribar una companya d’escola bressol:

JUNTES PODEM!!

PER FI LES PERSONES DIRECTORES DE BRESSOL PODEM FER VAGA LEGAL!

El qui varem viure la conquesta de les llibertats democràtiques en aquest país no podíem entendre que les persones que tenim la funció de direcció a l’escola bressol, no poguéssim exercir el nostre dret a vaga.

Els sindicats ho han anat denunciant juntament amb el decret de mínims que imposen cada jornada de vaga. I jo a  l’anterior vaga vaig desobeir, exercint el meu dret a manifestar-me i participar d’una jornada de vaga.  Paralelament també ho vaig denunciar al Síndic de Greuges.

Vull remarcar la seva gran eficàcia i compromís en el  seguiment de la meva situació, demanant-me més informació  així com tenint-me al corrent de tots els passos que anaven fent.

Finalment dilluns 21 d’octubre rebia la darrera carta del Síndic amb data 17 d’octubre on se’m contestava  la meva petició. El Síndic feia dues propostes a l’Imeb per tal d’assegurar el respecte constitucional al dret de vaga de totes les persones i al mateix temps garantir el bon funcionament dels serveis mínims a les escoles bressol.

Això es tradueix en que, en aquesta darrera mobilització les direccions HEM POGUT FER VAGA!!

Si explico tot això no es per marcar-me un trumfo i dir: ho he aconseguít! No sóc  tan ingènua! El que vull dir és: HO HEM ACONSEGUIT!!

Ho hem aconseguit perquè estem mobilitzades i encara que no ho sembli  tenim força, els hi fem respecte i ens van donant molletes!! Però nosaltres volem el pa  sencer!

Ho hem aconseguit perquè  la VAGA de tres dies, encara que no fòssim majoria va ser una espurna; la recollida de signatures per la ICP  i la negativa de l’Ajuntament per acceptar-la han posat en evidència la seva manca de democràcia; les sortides al carrer han fet visible les escoles bressol i ha fet extensiva la seva lluita amb d’altres col·lectius; la movilització de les FAMÍLIES desobeïnt un pagament de quotes ha fet visible que anem plegades en aquesta lluita i  també gràcies als recursos legals fets pels diferents sindicats. 

Però també ho hem aconseguit per una actitud individual de desobediència.

Quan les lleis s’apliquen injustament i vulneren  els nostres drets, les persones tenim una opció LA DESOBEDIÈNCIA CÍVIL!! Una manera NO VIOLENTA d’ expressar el nostre desacord.

Actualment crec que és molt necessari el posicionament individual per arribar a un posicionament col·lectiu. Hem de deixar de ser una “massa” que rep consignes per ser ciutadanes compromeses amb la defensa dels Nostres Drets i del bé comú.

NOMÉS NOSALTRES PODEM DIR PROU!

Àngels Rabadà                              

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s