SOBRE L’INICI DE CURS A LES BRESSOL

Divendres 13 de setembre ens van arribar  les molletes de pa!!

El  Sr. Ardanuy ha seguit el seu estil que tan ens va sorprendre fa dos anys: anunciar els canvis a través dels mitjans de comunicació. És per això que des de dimarts dia 10 al vespre, fins avui dia 13  i,  10 dies després de començar el curs, en una carta signada pel director de centres Casimir Macià, i el gerent de l’IMEB, Manel Medeiros, comuniquen a les direccions que “el Regidor ha autoritzat una dotació de bossa d’hores de suport educatiu pels grups d’1 a 2anys efectives al llarg d’aquest primer trimestre de curs 2013-14”

De la carta podem deduir que s’ha fet un anàlisi i seguiment (“com es habitual en el Servei d’Educació Infantil” diuen) de la qualitat educativa de les escoles bressol en relació a l’atenció dels infants i les seves famílies que els ha portat a fer una proposta d’introduir “una mesura de millora que faciliti l’adaptació el primer trimestre del curs”

 

Tot i la manipulació del tema i el fet vergonyós d’ expressions tan ridícules com “mesura de millora”,  no els hi ha tocat mes remei que moure fitxa.

Ens indigna que des de l’IMEB siguin capaços d’utilitzar el terme “QUALITAT EDUCATIVA” en aquests moments, després de tirar endavant un augment de ràtio, una retallada d’hores de personal de suport, la privatització de tres escoles bressol, i tres més ja anunciades, retallades en hores de cuina i neteja!

  • Voldríem saber en quin estudi s’han basat per prioritzar una edat per sobre d’una altra, i  per tant augmentar només el suport a unes edats i no a les altres, i per què només el primer trimestre?

Si realment és per l’argument que  el Sr. Ardanuy va dir als mitjans de comunicació: perquè els infants de 1-2 anys aprenen a menjar… ho considerem insultant i ens demostra una vegada més que no té ni idea de l’evolució dels infants petits, i que no volen tenir-ne.

Per tant podem entendre  que la mesura és per altres motius que no tenen res a veure amb l’atenció de qualitat als infants.

 Hi ha aspectes que ja estant molt sabuts i científicament comprovats sobre quines són les necessitats dels infants petits i  quins han de ser els serveis de Qualitat per la petita infància!

Com és que ha mogut fitxa ara el sr. Regidor?

Potser les bressol estem fent massa soroll?

Potser es necessita  pau social a l‘ajuntament en la conjuntura política actual?

Tot són hipòtesis que no podem saber del cert .

Només ni ha una que estem convençudes: Els nostres arguments tenen pes, els documents de defensa del nostra funcionament, les mobilitzacions al carrer, les recollides de signatures, les vagues, la pressió de les famílies de no pagar las quotes, la lluita del personal de suport… Potser l’Ajuntament ha començat a captar que els hi estem dient que JUNTES PODEM i que no som totes encara però… ho podem ser. Que les famílies també es van organitzar i que anem plegades. I que això es el principal guany, famílies i educadores anem plegades per DEFENSAR EL 0-3 i SOM MAJORIA.

I un altra cosa, que la lluita del 0-3 forma part JA de  la lluita per  l’EDUCACIÓ PÚBLICA i que ANEM PLEGADES.

Continuarem exigint i reivindicant que volem el suport educatiu necessari per educar els infants com es mereixen i que no és el que tenim ara, unes ràtios adequades i que estan molt lluny de les que teníem i tenim  ara, i  que les bressol segueixin sent totes de gestió pública, reclamant la responsabilitat de l’Ajuntament vers l’educació dels infants de 0 a 3 anys.

Esperem també, que la segona mesura destinada a assegurar recursos a les famílies vulnerables econòmicament, sigui un compromís real. No una norma  políticament correcte. Que la seva concreció ajudi realment a les famílies i no ens perdem en tràmits burocràtics.

Finalment reiterar la nostra denúncia respecte las practiques FP DUAL. Cada cop estem més convençudes que l’Ajuntament les concep com a  mà d’obra barata!

I recordant les paraules d’Ovidi Montllor, que hem pogut tornar a trobar en una pancarta dels companys de l’Assemblea d’interins:

NO VOLEM LA MOLLA, VOLEM EL PÀ SENCER!!

I BRESSOL INDIGNADES CONTINUAREM LLUITANT en la defensa del 0-3

JUNTES PODEM!

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s