JORNADES DE REFLEXIÓ I DEBAT 0-3

Els propers dimarts 3 de juliol i dijous 5 de juliol de 2012.

Us proposem participar i debatre en les jornades de reflexió 0-3.

Espai de la trobada. Can Batlló

+ INFORMACIÓ

“El moment actual de crisi en que vivim, està originant unes polítiques de retallades que estan posant en risc l’educació a les nostres escoles i l’estat de benestar públic i de qualitat. Què podem fer? Gran part de la societat diu el mateix: no volem retallades en el present i el futur dels infants!

No obstant, els gestors no volen escoltar les nostres demandes, ni els arguments científics i mal interpreten les necessitats de les famílies com una qüestió únicament assistencial, espais on deixar i guardar les criatures. I tot i així, continuen repetint fins la sacietat que les retallades no comportaran canvis en la qualitat.

Nosaltres com a professionals que ens ocupem dia a dia d’ oferir oportunitats educatives i  moments de cura pels infants de 0-3 anys,  sabem perfectament que qualsevol canvi en els recursos, que ja són mínims, té impacte en el benestar dels infants, famílies i professionals.

Ara bé, què podem fer davant d’aquesta realitat, com podem assegurar-nos una mínima qualitat en la pràctica tant amb els infants com amb les famílies i com seguir fent un treball en equip amb menys temps i més pressió real?

Davant aquesta nova realitat…”

Anuncis

2 pensaments sobre “JORNADES DE REFLEXIÓ I DEBAT 0-3

 1. Amb moltes ganes d’aquestes jornades que comencen, per tancar un curs en que hem pogut crear alternatives organitzatives, hem pogut ser crítics, els mestres, des de baix hem, reclamat i assumit el nostre paper en el joc i hem plantejat amb èxit unes demandes i un funcionament diferent.

  Perquè som molts els que no volem tornar a enrere.
  Perquè som molts que fa temps que buscàvem aquesta nova projecció de la participació dins el col·lectiu.
  Perquè som molts que seguirem estant i essent crítics amb com funcionen les coses i amb com volen que funcionin les coses.

  Avui i dijous tenim l’oportunitat de seguir construïnt, de seguir treballant, de seguir creant l’alternativa a un model obsolet i superat a hores d’ara per les circumstàncies socials que demanen un canvi.

  Us esperem a totes i a tots a Can Batlló.

  Ivan

 2. Primera jornada de reflexió al sarró. Interessantíssims grups de treball, participació de molta gent… un bon regust de boca!

  De cara a dijous, un altre interessant tema sobre la taula: Com seguim?

  Personalment (ja ho he exposat infinitat de vegades) em decanto per una participació social que segueix les línies de la democràcia participativa (http://www.ca.wikipedia.org/wiki/Democràcia_participativa) o directa (http://www.ca.wikipedia.org/wiki/Democràcia_directa) ja que el que fins ara havíem tingut dins el col·lectiu (http://www.ca.wikipedia.org/wiki/Democràcia_representativa) i que s’ha proposat com a l’alternativa futura més “representativa” a les assemblees d’aquest any, crec que estan superades.

  Ja vaig dir que l’estil de les organitzacions, la manera que els seus membres tenen de participar, diu molt d’aquestes. Una democràcia representativa per al col·lectiu, potencia el que ja vivim en la política i els sindicats: uns “representants” escollits, seguint una línia ideològica…

  Bé, Viquipèdia, és un dels molts inicis per apropar-se al tema de les organitzacions socials i que ens pot servir per a tenir punts de partida per al debat de dijous.

  Animeu-vos.

  ivan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s