ASSEMBLEA DIMARTS 24 D’ABRIL

Dimarts 24 d’Abril assemblea del Col·lectiu a la Sala d’actes de l’Imeb, a les 18:00 hores.

L’Ajuntament ja ha enviat una circular amb l’augment del número d’infants per a cada escola, ignorant de nou les peticions de la ciutat de  Barcelona de no desmuntar un model de xarxa municipal, i de respectar les característiques d’aquest model i dels infants que conviuen a les escoles bressol.

Escoles al capdavall, article d’Anna Manso al diari Ara Criatures: 21 d’abril de 2012

Ens arribat també el següent escrit:

 

MANIFESTACIÓ DEL MUCE (MARC UNITARI DE LA COMUNITAT EDUCATIVA)

10 pensaments sobre “ASSEMBLEA DIMARTS 24 D’ABRIL

 1. Hola,
  l’escrit de la Dori em fa repensar de nou quin és el nostre compromís i la nostra responsabilitat amb l’educació.
  Malauradament aquesta realitat que comenta la Dori i que ens ha tocat a Barcelona, fa anys que està passant arreu de Catalunya i de l’estat. M’agrada l’escrit d’aquesta companya, perquè ens connecta amb les altres realitats. No estem sols en aquesta lluita, no és només Barcelona qui està en perill. De fet, Barcelona ha estat de les últimes en caure, i tothom està esperant la nostra reacció. Som aquesta esperança, aquesta il·lusió, que ens comenten les companyes de Maó.

  Vull ser sincera, de la mateixa manera que ho ha estat la Dori. La meva experiència ve d’aquestes altres realitats d’arreu de Catalunya. De poblacions on els ajuntaments han anat cedint a empreses privades la gestió de les escoles, i conec escoles que han hagut de tancar. Fa anys que això passa. Però Barcelona encara resistia, i aquí ens havíem quedat.

  Ara tornem a mirar fora perquè l’amenaça és a sobre, però no ens hem d’oblidar que arreu de Catalunya ens continuen mirant per seguir el nostre exemple, com s’ha fet durant anys, i una de les raons per les que vaig voler venir a treballar aquí.

  Per això, i perquè em nego a acceptar aquesta imposició sense lluitar fins el final, sense manifestar el meu total desacord en aquesta falta de respecte cap a l’educació infantil i la ciutat de Barcelona, i perquè crec en un altre model d’escola bressol de qualitat, i en la importància dels serveis públics i la responsabilitat dels governs d’assegurar i oferir aquests serveis, crec, com la Dori, que potser ens podríem tornar a plantejar una proposta de vaga. Jo estic disposada a fer vaga!

  La darrera assemblea va ser difícil, dura, trista, de ràbia i impotència, de catarsi….però també es van sentir veus de : “tornem a plantejar, tornem a pensar, …” Això també s’ha de recollir i potser ens ho hem de replantejar. és el caràcter de l’assemblea.
  Les Escoles Bressol de Barcelona tenen una llarga història. Un llarg recorregut de lluita, construcció conjunta, d’aprenentatge. Han estat i són un referent, ja ho sabem. Potser hem de continuar sent-ho, com ens comenten aquestes companyes de Maó, i d’altres llocs que també s’han posat en contacte amb nosaltres. I potser ara ens toca ser model de lluita!
  Som 92 escoles 3 espais familiars! som molta gent! moltes famílies, moltes educadores de suport disposades a estar en aquesta lluita! I hi ha uns infants que es quedaran sense allò pel que molts de vosaltres vau lluitar en el seu temps! Això és just? No! Perquè aquesta lluita és i ha de ser pels infants, i el dret de les famílies a tenir aquest servei públic, i perquè en la situació actual, anar a l’escola bressol i accedir a l’educació serà un privilegi, i la Constitució diu que és un dret!

  Bé, com que la Dori ha estat sincera, jo també volia ser-ho.
  Eva Jansà

 2. Gracies Dori per haver estat tant clara en les teves paraules , sincerament jo també penso que si des de Barcelona no posem fre a aquesta situació el resta de poblacions ho tindran molt i molt difícil. Hem de recordar que no estem en aquest punt per una qüestió laboral sinó que és per defensar allò en què creiem, en una educació pública de qualitat que doni resposta a les necessitats de la petita infància. Jo dic si des d’ara mateix al replantejament de la vaga com a eina per a lluitar contra totes les mesures impositives que es volen aplicar. I de nou gracies per aquest nou alè que ens has donat.

 3. Jo també dono les gràcies a la Dori, per tot el que ha comentat i per donar aquest nou punt de vista i donar empenta. També sóc del parer que ens hauriem de plantejar altre cop la vaga, Crec que és l’ultima metxa que ens queda per cremar, ho hem de donar tot per a que els infants tinguin una educació de qualitat i donar una bona resposta a les seves qualitats, i com bé comenta la Dori, per sort o per desgràcia, som el punt de mira de moltes poblacions d’arreu i si nosaltres defallim… anem a per totes!!! Jo estic disposada en fer vaga!

  Anna Albí

  • Fa molts anys que treballo al 0-3 i podria dir que és una de les millors coses que m’han passat. He viscut moments molt interessants en tot aquest anys molts canvis i alguns importants : el reconeixement del 0-3 com etapa educativa, la construcció de moltes escoles i moltes més coses. Sempre he tingut , però, la sensació que anàvem endavant i que les necessitats socials ,mani qui mani, sempre han estat per millorar menys ara , Resulta que estem des de fa alguns anys en un moment delicat perquè alguns han vist que això de l’educació i la sanitat pot ser un “xollo” , més que un dret i han decidit treure’n el màxim rendiment i aquí està el 0-3 . Jo segueixo confiant molt amb el col•lectiu i les famílies ,crec que n´hem d’estar molt orgullosos de com hem fet les coses, però hem aconseguit poc i les coses no han canviat gaire per no dir gens i ens queden poques coses a fer per a no perdre tot el que hem aconseguit fins ara. Llegint el teu escrit Dori, m’he adonat que per compromís, per coherència i per respecte als més petits hem de donar una resposta contundent i això passa per convocar una vaga. No podem esperar més perquè mentres seguim discutint, ells segueixen fent la seva, sense tenir en compte a ningú.

 4. Teniu tota la raó, no podem defallir.
  Cada dia, a l’escola, amb els infants, les famílies i les companyes el compromís amb la petita infància es manté, es revifa, es regenera. El 0-3 té molta força, ens la dona una realitat quotidiana màgica i molt rica.
  Volem una educació de molta qualitat accessible a tots els infants, és per això que defensem el nostre model i amb aquest tota la educació pública i de qualitat.
  Famílies i mestres sumem molta gent, molts ciutadans que defensem les nostres escoles.
  En aquests mesos hem fet molt i ara ens toca fer encara més, si ells no ens escolten, nosaltres cridem més fort. Cridar ben fort ara mateix vol dir fer vaga, doncs anem a la vaga ja!
  Lucía Rivas

 5. M”ha emocionat el teu escrít Dori.
  Moltes gràcies per tornar-nos a donar forces per dir un No colectiu a l’agressió que està patint l’educació dels més petits i per tant les seves famílies i els professionals que ens hi dediquem.Estic d’acord en tornar a plantejar la vaga tal com algunes companyes ja ho van dir en la darrera asamblea. En aquell moment em vaig quedar sense reaccionar. Es veritat ara no podem defallir!!
  És important que el dimarts siguem quantes més millor a l’assamblea.
  Amb la disbauxa de les ràtios tenim una prova més que el problema no és econòmic ni de crear 900 places més. L’unic que volen és “regalar” un negoci que és una necessitat actualmente, a la iniciativa privada. Las nostres escoles pensades i rumiades i reivindicades més de 30 anys regalades a la iniciativa privada!!
  A la iniciática privada que com ara ja s’acabat el bum del totxo ara s’han convertit en empreses de serveis(CLECEetc.,etc. Per cert està preparant equip per presentar-se al concurs
  El curs que bé serant tres i el següent ¿quantes serant amb una plantilla amb tantes persones interines?
  Dimarts estaré a l’assamblea!! Replentagem la vaga!!!

 6. El que està passant a nivell general és massa greu! L’educació del país està anant enrere, i si els mestres, i nosaltres com a pares, no defensem i lluitem per garantir el millor als nostres fills, qui ho farà?

  Una vaga és complicada, però que són uns quants dies comparats amb anys d’escola amb una qualitat rebaixada?

  Tot el nostre suport!

 7. Hola companyes i companyes,
  Hem llegit l’escrit de la Dori i volem fer saber al col•lectiu que després de la darrera assemblea, membres de l’EBM Les Quatre Torres i de Can Dragó, tenint la oportunitat de consultar amb un advocat conegut sobre el tema de la vaga, vam fer-li una visita per tal de informar-nos de les possibilitats de portar-la a terme.
  Juntament amb altres companyes i companys d’altres escoles, després de la manifestació del MUCE ens vam trobar, i valorem que l’únic camí que tenim de seguir dient que no volem les noves mesures organitzatives, és mitjançant la vaga .
  Per això, a l’assemblea us voldríem informar de tot i fer-vos una proposta de vaga!!

 8. Doncs jo hi estic d’acord, tant amb l’escrit de la Dori com amb els altres que han respós, l’únic que m’agradaria afegir una proposta o comentari:
  – a) una vaga sols serà efectiva si és massiva i si l’escola tanca o queda en serveis mínims però molt mínims.Si no és així i l’escola queda oberta i amb personal, les famílies podràn portar els infants i les protestes que es busquen no arribaràn a l’IMEB ( QUINS PARES ES QUEIXARÀN, SI AL FINAL PODEN PORTAR ALS SEUS FILLS!!!!!) Altres coses seràn esforços i sacrificis que no faràn l’efecte que busquem. una vaga parcial no serveix de res. Fem una vaga salvatge i que les escoles quedin tancades o com a molt amb una persona!!!!!!!!!

 9. no se com ha anat l’assamblea d’aquesta tarda, per desgracia estic una mica malament de la panxa i no he pogut anar, pero desde casa us envio totes les meves energies positives, es dificil pero seguirem endevant perque som i serem gent lluitadora. Done’m un cop ben fort i que tothom sàpiga qui som.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s