DARRERES INFORMACIONS

El regidor d’educació i universitats, Gerard Ardanuy, ha fet públic als mitjans de comunicació, el nou model per les escoles bressol, sense haver-ho fet abans amb el Col·lectiu de Mestres i treballadors de les escoles bressol Municipals i Serveis Complementaris de l’Ajuntament de Barcelona, tot i anunciar a la web de l’Ajuntament, que buscaria el consens. Les noves mesures deixen clar que la qualitat d’atenció als infants es veurà afectada i que es fa un pas enrere en la concepció d’infant i del valor dels centres d’atenció a la petita infància. Seguim rebutjant les noves mesures.

Clica per veure el document:

Noves mesures organitzatives

La denuncia de les escoles bressol municipals de Barcelona. (vídeo del programa dels Matins de TV3 a 13 de febrer de 2012)

Us recomanem la lectura de l’article de l’enllaç següent, sobre les escoles bressol, a càrrec de Jordi Serrano: http://jordiserrano.wordpress.com/2012/02/03/tanquem-les-escoles-bressol/

Membres del Col·lectiu de Mestres de les Escoles Bressol Municipals i els Serveis Complementaris de l’Ajuntament de Barcelona, es troben amb Xavier Trias a la sortida de la inauguració del CAP de Trinitat Vella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DISSABTE 11 DE FEBRER, LACOMUNITAT EDUCATIVA DIEM NO A LES RETALLADES, ENS TROBEM A LES 17:00 A LA PLAÇA SANT JAUME !!

Davant les constants retallades que pateix l’educació pública, la Comunitat Educativa convoca dissabte una concentració per manifestar el seu desacord amb el desmantellament de l’escola pública

 Cartell

Manifest MUCE (Marc Unitari Comunitat Educativa)

http://muce.pangea.org/

DIMECRES 8 DE FEBRER, HEM OMPLERT LA PLAÇA!!!

 

 

Aquesta tarda la Plaça Sant Jaume s’ha omplert de famílies, infants, mestres, educadors, treballadores, i amics i amigues de les Escoles Bressol Municipals de Barcelona i dels diferents Espais Familiars de la Ciutat, per demanar la retirada del canvi de model que el govern municipal vol imposar.

Junts hem demanat que es mantingui el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb l’educació de qualitat de la petita infància, i hem fet entrega de les 25800 signatures de suport al Manifest del Col·lectiu que hem anat recollint durant aquests dos mesos.

Només podem dir: GRÀCIES PER AQUESTA TARDA!!!!

 NOTA DE PREMSA

DEFENSEM L’ESCOLA BRESSOL PÚBLICA I DE QUALITAT!

DIMECRES 8 DE FEBRER, OMPLIM LA PLAÇA!

 L’Ajuntament de Barcelona pretén aprovar al ple del proper 24 de febrer un nou model de gestió de les Escoles Bressol Municipals, que fa perillar la qualitat de l’atenció educativa a la petita infància. El nou model, que ja ha estat comunicat oficialment a les direccions dels centres, suposa:

 • L’augment de ràtios: més infants per aula.
 • La reducció de més del 40% del personal de suport del migdia.
 • L’externalització de serveis (privatització) de la gestió de les tres escoles de nova creació que començaran a funcionar el curs vinent.
 • La no construcció de noves escoles bressol

Amb aquestes mesures s’està desballestant un model d’Escola Bressol que és un referent nivell mundial. Els nens i nenes de 0 a 3 anys necessiten sentir-se segurs i acompanyats per poder desenvolupar-se en tots els sentits. Afegint nens i traient mans
aquesta seguretat es fa molt difícil de garantir, si no impossible. Convertir l’atenció educativa en aquesta etapa en un negoci per empreses privades només serà factible al preu d’acabar amb aquest model d’excel·lència

Mestres, educadors i educadores, treballadors i treballadores, infants i famílies, ens concentrarem davant l’Ajuntament de Barcelona a la Plaça SantJaume per exigir la retirada d’aquest nou model. L’acte té el suport de les AMPES de les escoles i els nens i les nenes hi participaran  pintant un mural a la mateixa plaça, en una activitat de la qual es podran prendre imatges. També lliurarem les més de 10.000 signatures del MANIFEST en defensa de l’Escola Bressol Pública i els Serveis Complementaris de l’Ajuntament de Barcelona que s’han recollit a totes les escoles bressol de la ciutat.

Ens trobem aquesta tarda. Omplim la Plaça de groc, i de gent defensant les escoles bressol municipals públiques i de qualitat!

Anuncis

10 pensaments sobre “DARRERES INFORMACIONS

 1. Perdoneu, algú em pot dir on puc trobar el document que hem d’adjuntar amb les signatures?(El que diu el nombre de signatures que hi ha en cada paquet).

  PD Per l’IVAN: Has entrat al correu del Bulevard últimament?

 2. M’han enviat una foto i després us he vist per BTV, crec que ha estat un ÉXIT de participació!!
  Amb trenta anys hem millorat i molt en donar color a la plaça!!
  Crec però que l’esperít és el mateix : Volem escoles bressol públiques i de qualitat, és l’unic sistema que assegura que tothom i pugui accedir!!
  Potser no guanyarem (encara que jo sento que si) el que si que ja hem guanyat de nou és l’esperít d’UNIO i de LLuita. Hem de ser una pinya les famílies i els EQUIPS en mayúscula
  ( tutores,educadores de suport,cuineres i feiners i direccions) encara que ens ho possin difícil i ens volguin segmantar en diferents empreses ien diferents categories!! I en mals esperíts que es volen aprofitar d’aquestes situació . Només sortint del corperativisme i analitzant políticament a qué respon el canvi de model ens sentirem més unides i ensdonarà més força.

 3. MOLTS ÀNIMS !!!! EDUCADORES, EDUCADORS I FAMÍLIES LLUITANT TOTS PLEGATS BEN UNITS ACONSEGUIREM QUE LES ESCOLES BRESSOL SÍ QUE SIGUIN PER SEMPRE BEN ESSENCIALS. PER UNA ESCOLA PÚBLLICA DE QUALITAT ARA I SEMPRE!!!!!

 4. Una tarda històrica! Feia molts temps que no ens reuníem tantes persones per l’educació infantil
  La situació ho requeria. i hem respost. Persones diverses, pensaments diferents, un objectiu comú, un clam.
  Dissabte, 11 a les 15h, amb el conjunt de la comunitat educativa, tornem-hi! Per l’escola pública de qualitat.

 5. Per què no provem de fer les 50.000 signatures???
  Segons tinc entès, són les signatures necessàries per tirar enrere aquesta llei. Les famílies de l’escola van a càmera lenta, però sembla que ara estan actuant!
  Podem seguir recollint-les??
  Si us plau contesteu-nos.

 6. CARTA AL SR.ARDANUY:
  Sr.Ardanuy acabo d’entrar al seu blog i noto que el te molt anticuat!!
  Pot ser l’euforia dels primers dies de mandat no el van deixar ser molt prudent.
  En ell encara parla de la necessitat de buscar un NOU MODEL d’escoles bressol per la ciutat de Barcelona, cosa que vosté va rectificar en public a TV3 DILLUNS PASSAT: Segons vosté la seva proposta no és un nou model sino un canvi organitzatiu!
  Com és que ha canviat de idea? O potser no ha canviat de idea , potser que el canvi organitzatiu és el preanbul per anar al canvi de model la EXTERNALITZACIÖ!!
  Però las movilitzacions d’aquests dies el fan buscar noves tàctiques per acallar les protestes
  i fer-nos prendre la píldora.

  Tinc entés que ara també ens han sortit amb un argument nou, els “dinerons” de l’IMEB i de l’AJUNTAMENT. Resulta que vostés no volen un canvi de model per raons polítiques si no per que l’IMEB i l’Ajuntament estant pràcticament en bancarrota crec que sobretot l’IMEB.
  Amb això ha estat més sutil no ho ha dit directament vosté ni en públic, ho ha fet dir a la representació dels treballadors i els enviats per vosté
  Ha d’estar molt malament l’Ajuntament ja que crec que a la comissió de cultura i universitats es va dir que el que es destinava a les Escoles Bressol era el 1,1% del pressopost.

  Ai mare el que fa LA PRESSIÓ SOCIAL I LA UNITAT DEL COL·LECTIU .
  ENDAVANT AMB LA LLUITA!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s