CONCENTRACIÓ DILLUNS 23 A LES 10:15 AL CARRER DE L’ESCAR, 1. ASSEMBLEA A LES 18:00 A LA SALA D’ACTES DE L’IMEB

Dilluns 23 el regidor d’educació Gerard Ardanuy ha convocat a la Junta de Personal a una reunió amb l’ordre del dia: canvi de model escoles bressol.

Educadores, mestres i famílies ens trobarem davant l’edifici de Recursos Humans de l’Ajuntament, al carrer de l’Escar 1 (Barceloneta). A l’enllaç podeu trobar el mapa de la zona.

Situació en el mapa de la ciutat

A la tarda us esperem a la sala d’actes de l’Imeb a les 18:00, per conèixer de mà dels representants sindicals, el contingut d’aquesta trobada.

Així mateix, el proper dimarts 24 de gener de 2012. Hi ha convocada una reunió de direccions d’escoles bressol a la sala d’actes de IMEB.(plaça Espanya, 5). Vegeu la convocatòria.

——————————————————————————————-

Article publicat a EL PAÍS dissabte 14 de gener de 2012 per Jordi Matas Dalmases, catedràtic de Ciències Polítiques de la UB, i pare de l’Escola Bressol Municipal Sant Medir.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/01/13/catalunya/1326479461_059310.html

TROBADA AMB ELS DIFERENTS AGENTS SOCIALS I EDUCATIUS

El Col·lectiu ens hem reunit aquesta setmana amb diferents entitats socials i educatives per tal d’expresar el nostre malestar i preocupació davant les constants declaracions del regidor d’educació respecte a un possible canvi de model,  i compartir línies d’actuació. Així, ahir dijous membres de la comissió coordinadora del col·lectiu, i representants de la FAPAC, l’Associació de Mestres Rosa Sensat, la Coordinadora d’Escoles Bressol de Catalunya (FMRP), la Universitat Ramon Llull-Blanquerna, l’ICE de la UAB, L’institut Ferran Tallada, els equips de suport de Vilajoana, CCOO, UGT, USTEC, l’APEFAC (Associació de professionals d’espais familiars de Catalunya), van compartir la preocupació pel futur de l’escola bressol pública a Barcelona, i van iniciar el camí cap a la creació de la Plataforma.

TROBADA AMB EL REGIDOR D’EDUCACIÓ
D’altra banda, avui divendres 13, membres del col·lectiu s’han trobat amb el regidor d’educació, Gerard Ardanuy, el gerent, Manel Medeiros i el cap del gabinet de premsa, Joan Codina. (resum trobada regidor)

Anuncis

8 pensaments sobre “CONCENTRACIÓ DILLUNS 23 A LES 10:15 AL CARRER DE L’ESCAR, 1. ASSEMBLEA A LES 18:00 A LA SALA D’ACTES DE L’IMEB

  • Hola Elena,

   dijous passat ens varen avisar que el dilluns 16 no podria ser aquesta trobada, i davant la incertesa de trobar una data posterior, ens van oferir fer-la divendres passat. Després de comentar-ho amb la gent que formava part de la comissió de la trobada, es va decidir que aprofitàvem l’ocasió, tot i la immediatesa. També comentar, que aquesta immediatesa va fer que hi hagués algun petit canvi en el llistat de persones que hi van anar. De tot plegat, se n’ha informat via correu electrònic, en el cas que no t’arribin, envia un correu a bressolrebelat@gmail.com

   • Gracies Eva, al dia seguent vaig veure els correus i informacions que havien aparegut. Gràcies

 1. Les llars d’infants – escoles bressol municipals de Catalunya ens hem d’unir i anar junts a la lluita. Per què les de Barcelona aneu a la vostra? i la resta de municipals, què?
  Cada municipi ha creat el seu model d’escola bressol municipal, per aquest motiu cadascú ha de lluitar sol al seu municipi. La unió fa la força, les escoles bressol municipals de Catalunya hauriem de crear un vincle d’unió i anar junts, amb les nostres diferències, però tots a la una.

 2. Hola,
  Avui quan ha arribat la informació a l’escola sobre tot el referent al canvi de model, i m’he adonat que realment ja no eren paraules sinó que estava tot beneït (innocentment volia creure que encara teníem una esperança)… no he pogut resistir la impotència de veure com tot allò en que moltes persones havien lluitat i que jo ara en formava part es fonia sense cap mena de mirament.
  És clar que totes i tots lluitem per a que la petita infància tingui una educació de qualitat ( i ho hem de continuar fent), però també hem de lluitar per a la nostra salut mental. Jo, personalment, no estic disposada a viure el resta de la meva vida laboral patint, anant contra el que els meus principis com a mestra em dicten perquè, tot i que segur que podria aguantar uns anys, acabaria amb un remordiment de consciència que ben segur que em faria mal viure laboralment.
  Hem de lluitar, lluitar tots junts, sense pors ( tot i que segur que resulta difícil) amb ganes d’aconseguir allò que ens proposem i sense perdre la confiança d’uns amb els altres. Hem de ser un tot molt i molt gran.
  Ànim a tots!

 3. Vaig estar ahir a l’assamblea, la veritat és que em vaig quedar una mica malament, perquè en general hi ha una aposta molt fluixa, amb massa por. Penso que va sortir alguna idea bona, com la de que les families deixin d’ingresar els diners i es fassi “bote” per els treballadors, però això no es va votar per comentaris en general desfavorables. Penso que a més de manifestacions simbòliques s’han de fer accions que tinguin repercusions reals, com també podria ser vaga.
  La veritat es que s’han de guardar les energies per actes més contundents. I demanar no només la dimisió del conseller sinó de tot el govern de la generalitat.

  Deixo aqui una proposta, per si algú la pot llegir i comentar en alguna assamblea, tot i que m’estic intentant informar de la propera.
  La proposta és visitar tots els dies de dilluns a divendres, al conseller o altres responsables de les polítiques privatives d’educació, amb els grups d’infants d’ 1-3 anys de les escoles bressol. Cada dia s’organitza una sortida en una escola diferent de Barcelona, axí els infants coneixen els departaments de govern i els polítics podran comprovar que no es tan fàcil treballar amb grups grans. Els nens/es poden portar coses per fer soroll com quan ve el Carnastoltes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s