Resum de la trobada del passat divendres 30 de setembre.

Després d’una estona decidint si anàvem a un altre lloc, si “ocupàvem” l’escala de l’IMEB o si ens quedavem allà, decidim fer una sentada i una primera assemblea davant la porta de
l’IMEB. Van sorgint propostes però com que el lloc no és l‘adequat i no ens escoltem bé, no es pren cap decisió. Cadascú exposa el que pensa. De cara a la propera trobada s’aniran concretant les propostes.

Si hi ha alguna proposta que no ha quedat recollida o no està escrita o entesa tal com la vau dir, feu-ho saber.

DOLORS: aferrar-nos al compromís de les 30.000 places d’escola bressol.

JOAN: crear una cooperativa o associació o s’aporti una petita quantitat econòmica, amb la finalitat de poder contractar advocats.

ANTÒNIA: fer partíceps a les famílies del que està passant.

LUCIA: les escoles bressol són escoles creades originàriament per les demandes dels veins, són escoles del barri, cal obrir-nos al barri, donar a conèixer la nostra feina i implicar les
AMPAs, AAVV, etc.

KILLA: cal demanar un espai, sala en condicions per poder-nos reunir i poder fer una assemblea on tothom pugui participar i escoltar-nos.

ANGELS: generar un moviment on estiguin implicats universitats, famílies, associacions… per defensar el model d’Escola Bressol actual. Llegeix una carta dirigida al Regidor i a l’Alcalde on fa referència a l’article de La Vanguardia i manifesta el seu malestar, (ens farà arribar la carta per publicar-la al blog). Surt la proposta de fer arribar aquesta carta o una similar al conseller.

MARTA: Cal concretar les propostes i accions. Què fer, com i quan. Cal fer-ho abans del 20N. No desacreditar l’Escola Bressol privada.

AGNÈS: és important trobar un lloc adequat per la propera reunió.

PAQUITA: ha contactat amb un fotògraf que treballa per la premsa que està de camí, (caldria saber si ha sortit alguna cosa a la premsa).

EVA: fer alguna comissió per contestar a la premsa.

ROSA: preguntar directament al conseller què vol fer amb les nostres escoles. Cal obtenir la informació de primera mà i no creure’ns el que diu la premsa.

EVA: Fer comissions per districtes.

Apareix en JOAN CODINA (membre del gabinet d’educació), disculpant-se creient que erem un grup de famílies indignades de les tres Escoles Bressol que finalment no obren tot i tenir fetes les inscripcions. Una vegada aclarits els dubtes ens explica que el conseller i
tot l’equip estan estudiant diferents alternatives per donar resposta a la manca de places d’Escola Bressol en un context de crisi.

Semblava disposat a tenir una trobada però no queda res en ferm. També li fem arribar el nostre interès en participar en aquest estudi d’alternatives donada la nostra experiencia. Es mostra molt interessat però no tanquem cap acord.

Es dissol la “concentració” pendents de trobar una sala on trobar-nos el proper dilluns 10 d’octubre.

Si algú més, com l’Angels, ha escrit alguna carta o escrit que pugui enriquir-nos en la reflexió d’aquests dies, prèvia a l’assemblea, feu-la arribar que la penjarem al blog per a poder compartir-la.

Anuncis

2 pensaments sobre “Resum de la trobada del passat divendres 30 de setembre.

 1. el diumenge vaig escriure dos comentaris i no se per qué nomes em va sortir el segon que feia el resum de l’assamblea. En el primer a més de felicitar-nos per la “concentració, assamblea” volia expresar la meva alegria per veure que no coneixia practicament a ningú i per mi significa que ens anem renovant i que l’interés per defensar i reivindicar els serveis per la petita infància hi és i es renova. També volia animar a la participació en el blog, crec que és una bona manera de que tot-hom ens poguem comunicar.

  Com les coses van depresa ara ja estem en un altre situació que em d’opinar i veure que fer. Es el tema que plantegeu de les dues assamblees.

  Esta molt be que la mesa sindical s’anticipi a possibles agressions per part de l’Ajuntament a les treballadores i treballadors d’escoles bressol , es posicioni i comenci a analitzar el tema.

  Però Crec que hem d’anar cap a un moviment més ampli per defensar que els Serveis per la
  Petita Infància siguin de qualitat com a mínim el Model que tenim ara a l’Ajuntament de BBarcelona a les EscolesBressol i Espais familiars.
  I que sense corre però sense pausa hem ‘anar fent coses.
  Exemples:
  difondre de manera colectiva el mal estar que ens van causar les declaracions per part de l’alcalde i el regidor d’educació. Per això concretar la proposta del manifest i enviar-lo a diferents serveis i entitats: Centres de recursos, Agenda 21,Moviments de Renovació Pedagògica, Universitats,Federació D’Ampes…Famílies que en passat per les escoles bressol….Professional que treballen pel la Petita Infància …Als diaris…etc,etc
  Per això crec que és important no demorar tant de tornar-nos a veure i mantindre l’assamblea del dilluns 10.
  També van sortin altres propostes d’anar-nos coordinant amb altres colectius que lluiten per la defense de l’ensenyament public i de qualitat…
  També vull deixar clar que no es tracte de competir si no de dividir les tasques i sumar esforços.
  El que ens ve no es fàcil i hi ha feina per tots. Crec que valdria la pena convidar a la Mesa sindical, algú proper, a la trobada del dia 10 per anar més juntes.
  Així crec també que el dia 18 serà important asistir a l’assamblea proposada per la Mesa, ja que com a sindicats potser tenen més informacions per part de l’empresa.

  Be companyes i companys m’en vaig a dormir.Sabeu aquests dies sentint tot el que està passant de la crisis i del malfer dels que ens administrant i dels que abusen del poder em ve continuament al cap una poesia de l’Alberti cantada pel Paco Ibañez(ho sento però ja sóc “carroza”) :A GALOPAR,A GALOPAR HASTA HECHARLOS EN EL MAR!!
  Això només es l”estribillo” Si alguna o algú li interessa la lletra sencera que m’ho demani.
  Ânims i escribiu una miqueta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s